Četvrtak, 23 Kolovoz 2018 20:31

Proslava Blažene Djevice Marije Kraljice Hrvata na Širokovcu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Svečana sveta misa održana je danas na Širokovcu gdje je proslavljena Blažena Djevica Marija Kraljica Hrvata. Misnome slavlju prethodila je procesija, a svetu misu u suminištvu sa župnikom fra Slavenom Brekalom predslavio je fra Goran Azinović, župni vikar u župi Čitluk. Liturgijsko slavlje, uz vodstvo fra Maria Ostojića, uzveličao je župni zbor koji djeluje pri ovoj crkvi.

Brojni vjernici podljubuških sela odazvali su se današnjem misnom slavlju, jasno i glasno su molili i pjevali, te pozorno poslušali riječi današnjega predvoditelja svete mise, fra Gorana Azinovića, koji se obratio posebno mladima. Upozorio ih je da ne trče po svijetu samo da bi istraživali i sticali blagodati zapadnoga svijeta, nego da se vrate temeljnim stvarima koje je živjela i naša nebeska Majka, naša Gospa, kako je uobičajeno zove naš narod. Upozorio je i da pod novom modernošću zaboravljamo na temelje na kojima su živjeli i preživjeli naši stari te upitao: Pokušajte se sjetiti kada ste zadnji put postidili zbog svojih riječi ili dijela, zbog odnosa prema starijima, bližnjima ili samima sebi? Stid je nestao jer je sve dopušteno i sve se smije, rekao je. Također, upozorio je da je kod naših obitelji postalo uobičajeno žaliti se i kukati, kako se nema ovih ili onih materijalnih stvari, od kuće, novijega auta, odjeće ili obuće, ali nitko se ne žali što u obitelji nema Boga. To se smatra sramotom priznati i o tome govoriti, a to je uzrok svih nedaća koje nas stižu.

Na kraju vrijedi zahvaliti Bogu i za prelijepo vrijeme koje je omogućilo da brojni vjernički puk sudjeluje ovomu slavlju. Za mnoge ovaj današnji dan predstavlja i kraj godišnjega odmora pa svima želimo sretan put i sretan dolazak na odredišta na kojima stalno žive.

Tomislavcity

Najnovije vijesti

Srp 11, 2019

Groblje Vučkovine okupilo mještane sela…

Ljudi su stalno u žurbi. Posao prvi, drugi,…
Srp 11, 2019

Lug: Na groblju spaljenih služena sveta…

I ove nedjelje, prve iza blagdana sv. Ivana…
Svi 06, 2019

Blagoslov polja i misa na Vučkovinama

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi za nedjelju,…
Tra 29, 2019

Ivan Ića Stanić novi predsjednik Udruge…

U subotu 20. travnja 2019. godine, na Veliku ili…
Tra 20, 2019

Obavijest o održavanju Skupštine Udruge…

Udruga za promicanje i zaštitu kulturnih i…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME